2012. november 19., hétfő

Csokis szíves muffinok




Az első habszappanok után természetesen jönnek a további ötletek. Mégha nem is feltétlenül bőrápolási célból készültek, de kétséget kizárólag mutatós kis szappankák születtek, amik elég nagy sikert arattak a családban. Az első csalódás mindenki részéről az a tény volt, hogy nem is valódi sütemények kerültek terítékre, de a tény hogy ezek is szappanok, azért mindenkiben pozitív hangulatot váltott ki. :)

A szappan három lépésben készült, és az elsőben a kis szívek készültek el. A masszát kakaóporral színeztem, száradás után kis szivecskés kiszúróformával szurkáltam ki. Másnap készült a szappan a többi része. Az alsó muffin forma ugyancsak kakaóval lett színezve, amit muffin papírba öntöttem ki. Ezután jöhetett a habszappan, aminek az alapja kókusz-, pálma- és olíva olaj, amit habnyomózsákba töltve halmoztam a muffinok tetejére. 

A kakaó kiváló és természetes gyógyír a száraz bőr számára. A benne lévő jótékony polifenolok antioxidáns tulajdonságaik révén a száraz és stresszes bőrnek azonnali elsősegélyt nyújtanak, amitől simábbá és egészségesebbé válik. A kakaó tökéletesen táplálja és hidratálja a bőrt, gondoskodik a nedvességpótlásról, hatóanyagai pedig védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése